Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _سه‌شنبه، شانزدهم اسفندماه ۱۴۰۰_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب می‌شود، لذا خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «۶/ ۱۵ میلیارد دلار قرارداد نفتی‌» به بررسی اظهارات وزیر نفت نوشت: وزیر نفت با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توئیتر از امضای بیش از ۴۵ قرارداد و تفاهمنامه به ارزش ۱۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ میلیارد دلار در ۶ ماه نخست دولت سیزدهم خبر داده است.

جواد اوجی در این توئیت نوشته است: «به لطف پروردگار متعال، در ۶ ماه نخست دولت مردمی، وزارت نفت بالغ بر ۴۵ قرارداد و تفاهمنامه با سرمایه‌گذاری ۱۵.۶ میلیارد دلار در زمینه توسعه میادین نفت و گاز، جمع‌آوری گازهای مشعل، احداث خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی، بهسازی پالایشگاه‌ها و ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز منعقد کرده است. وزارت نفت در ۶‌ماه گذشته معطل توافق وین نمانده و توسعه و سرمایه‌گذاری در اولویت اقدامات این وزارتخانه قرار دارد.»

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دستبرد صندوق‌های بازنشستگی به گاوصندوق بیت‌المال‌» نوشت: هر چند مدت زمان زیادی است که از واژه مشکل و بحران برای ترسیم وضعیت صندوق‌های بازنشستگی در اقتصاد ایران استفاده می‌شود، اما وقتی به این اعداد توجه می‌کنیم که کمک‌های دریافتی صندوق‌های بازنشستگی از بودجه عمومی در دهه ۹۰ از محدوده ۵ هزار میلیارد تومان به بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده‌است، به عمق مشکل‌ساز شدن وضعیت صندوق‌های بازنشستگی پی می‌بریم، از این‌رو به این نتیجه می‌رسیم دخل و خرج صندوق‌های بازنشستگی باید به واسطه اعمال سیاست‌های صحیح اقتصادی از وضعیت بسیار ناتراز خارج شود و به عنوان یکی از ارکان حوزه مالی اقتصاد ایران نقش خود را در توسعه اقتصاد به خوبی بازیابد.

سال‌های سال است که گفته می‌شود صندوق‌های بازنشستگی در وضعیت بحرانی قرار دارند و حتی دولت روحانی به رغم آنکه روی بحرانی‌بودن وضعیت صندوق‌ها اطلاع رسانی کرد، اما کار چندانی برای بهبود وضعیت صندوق‌ها نکرد و این مشکل را هم به گیسوی پریشان برجام گره زد و بدتر از همه آنکه در این دولت وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه عمومی دولت بسیار افزایش یافت تا جایی که اخیراً این وابستگی سر از ارقام بسیار سنگین درآورده است.

نکته حائز اهمیت آن است که به‌رغم کمک‌های دولتی به صندوق‌های بازنشستگی باز هم بازنشستگان و مستمری‌بگیران نسبت به دریافتی‌های خود معترض هستند، از این‌رو این ضرورت مطرح می‌شود که کسری بودجه نباید از محل خلق نقدینگی و استقراض‌های بدون پشتوانه از ماشین چاپ پول بانک مرکزی انجام گیرد، زیرا در شرایطی که حقوق و دستمزد به کارکنان و بازنشستگان و مستمری‌بگیران پرداخت می‌شود، اما به دلیل رشد تورم و کاهش ارزش پول ملی، این دستمزدها معیشت را تأمین نمی‌کند.

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «رفع تحریم‌های نفتی ایران دیگر امتیاز نیست، نیاز آمریکاست‌» نوشت: نتایج هشتمین دور مذاکرات هسته‌ای و کلیات موافقت‌نامه‌ها، همچنان درهاله‌ای از ابهام است اما برخی خبرها حکایت از آن دارد که طرف‌های غربی در تلاش‌اند تا با فشار به تیم مذاکره‌کننده کشورمان، رفع تحریم‌های نفتی را به‌عنوان یک امتیاز به ایران بفروشند. هرچند بر اساس اعلام مقامات ارشد وزارت کشورمان، احیای برجام پروسه‌ای زمان‌بر است و تا خردادماه سال بعد به طول می‌انجامد اما لازم به ذکر است که از همین‌الان نباید اجازه داد که رفع تحریم‌های نفتی ایران به‌عنوان امتیازی از سوی غربی و یا مسئله اصلی مذاکرات وین مطرح و جانمایی شود! چه آنکه با توجه به تحولات خارجی به‌ویژه تحولات اوکراین و بالا رفتن قیمت جهانی نفت، این آمریکا و اروپا هستند که دستشان به سمت ایران دراز است.

روسیه نیز غرب را با بحران‌های عدیده‌ای به‌ویژه بحران انرژی مواجه کرده و آمریکا که پیش‌ازاین صادرات نفت و گاز روسیه را تحریم کرده بود را به تقلا انداخته است. بر همین اساس بوده که طی یکی دو روز گذشته، رسانه‌ها از «پیشنهاد آمریکا به ونزوئلا برای لغو تحریم صادرات نفت این کشور» خبر دادند.

در حالی که دولت آمریکا در سال ۲۰۱۹ روابط دیپلماتیک خود با دولت ونزوئلا را قطع و نفت این کشور را تحت تحریم قرار داده بود. روزنامه «وال‌استریت ژورنال» شب دوشنبه گزارش داد که هیئت‌های دیپلماتیک آمریکا و ونزوئلا در زمینه صادرات نفت ونزوئلا و لغو ممنوعیت پالایشگاه‌های آمریکایی برای واردات نفت از این کشور گفت‌وگو کرده‌اند.

«روزنامه نیویورک‌تایمز» هم پیش‌ازاین، از سفر کم‌سابقه یک هیئت عالی‌رتبه آمریکایی به ونزوئلا خبر داده بود. رسانه‌ها گزارش داده‌اند، زمانی که آمریکایی‌ها، تحریم صادرات نفت و گاز روسیه را کلید زدند، گروهی از سیاستمداران جمهوری‌خواه و دموکرات، ونزوئلا را به‌عنوان یک جایگزین بالقوه معرفی کرده‌اند. هرچند هنوز نتایج این گفت‌وگوها مشخص نیست و هیچ مقام ونزوئلایی و آمریکایی در این زمینه اظهارنظر نکرده است اما در همین این راستاست که آمریکا و تروئیکای اروپا به این تحلیل رسیده‌اند که برای مهار بحران انرژی، نفت ایران نیز وارد بازار جهانی شود. غربی‌ها می‌خواهند نیاز خود را به‌عنوان امتیاز جا بزنند! گرچه تیغ تحریم‌ها کند شده و ایران بدون هیچ مانعی نفت خود را می‌فروشد اما غربی‌ها می‌خواهند برای حل بحران انرژی خود از یکسو نیاز خود را تأمین و برای مهار قیمت انرژی، نفت ایران را وارد بازار جهانی کنند و از سوی دیگر رفع تحریم‌های نفتی ایران را به‌عنوان یک امتیاز به ایران جا بزنند.

صادرات نفت ایران بدون برجام از ۱/۵ میلیون بشکه عبور کرد لازم به یادآوری است که موفقیت دولت سیزدهم در اجرای سیاست عدم وابستگی اقتصاد به مذاکرات هسته‌ای سبب شده تا این روزها صادرات نفت ایران بدون برجام از ۱.۵ میلیون بشکه عبور کند. در همین رابطه علی‌اکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی دیروز ضمن اعلام این خبراظهار کرد: خوشبختانه با اقدامات بسیار خوب صورت گرفته پس از سفرهای اخیر رئیس‌جمهور به کشورهای منطقه و گشایش‌های حاصل‌شده، رشد خوبی در حوزه صادرات و واردات داشته‌ایم.

گفتنی است چندی پیش سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم رسماً اعلام کرده بود که صادرات نفت ایران بدون برجام از یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه فراتر رفته است. اثبات توخالی بودن ادعاهای اصلاح‌طلبان درباره برجام موفقیت دولت کنونی در افزایش فروش نفت بدون برجام در حالی صورت گرفته که مدعیان اصلاح‌طلبی در دولت قبل ادعا می‌کردند بدون برجام صادرات نفت ایران متوقف خواهد شد.

کد خبر 560267

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روزنامه کیهان روزنامه های امروز روزنامه ایران روزنامه جوان روزنامه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق صندوق های بازنشستگی رفع تحریم های نفتی صادرات نفت ایران وضعیت صندوق ها عنوان یک ایران بدون بدون برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۳۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در ۴ ماه گذشته خبر داد

رئیس‌جمهوری ونزوئلا اطمینان داد «هیچکس و هیچ چیز» نمی‌تواند رشد اقتصاد و صنعت نفت ونزوئلا را متوقف کند.

به گزارش مشرق، از خبرگزاری افه، نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا در مراسمی در کاراکاس به مناسبت روز جهانی کارگر گفت: ما در این دوره چهار ماهه (بازه زمانی بین ژانویه تا آوریل ۲۰۲۴/ اوایل دی تا اوایل اردیبهشت)، بیش از دو میلیارد دلار ضرر داشتیم.

مادورو با رد «باج‌خواهی دائمی امپراتوری آمریکای شمالی»، مخالفان دولت از جناح «راست افراطی» از جمله ماریا کورینا ماچادو رهبر اپوزیسیون را متهم کرد که اعمال «تحریم‌های جدید» علیه شرکت نفت دولتی این کشور (Pdvsa) را از دولت آمریکا خواستار شده‌اند.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا با این حال اطمینان داد که «هیچکس و هیچ چیز» نمی‌تواند رشد اقتصاد و صنعت نفت این کشور را متوقف کند؛ رشدی که هر چند «با سرعت کمتر» از حد انتظار، در چهار ماهه نخست سال ۲۰۲۴ «حفظ شد».

در این راستا، مادورو پیش‌بینی کرد این کشور با اتکا به «تلاش‌های خود»، سال ۲۰۲۴ را با تولید نفت یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بست که در مقایسه با ۸۷۴ هزار بشکه در روز، در مارس گذشته (اسفند- فروردین)، افزایش ۳۷.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین افزود که در این کشور «الگوی اقتصادی متنوع و جدیدی متولد شده است که رشد آن را تضمین می‌کند» و «به تحریم‌ها و مجوزهای ایالات متحده وابسته نیست»، که «در نظر دارد یک مدل استعمارگری را تحمیل کند».

دولت آمریکا به تازگی (۱۷ آوریل/ ۲۹ فروردین) اعلام کرد که بخشی از تحریم‌های لغو شده بر نفت و گاز ونزوئلا را دوباره فعال می‌کند. این تصمیم واشنگتن پس از متهم کردن رئیس جمهوری ونزوئلا به عمل نکردن به تعهدهای انتخاباتی خود با رد صلاحیت ماریا کورینا ماچادو نماینده مخالفان اتخاذ شد.

به این ترتیب، مجوز عمومی ۴۴ (Licencia General ۴۴) که توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده بود و به مدت شش ماه به کاراکاس اجازه داده بود تا نفت و گاز خود را در بازارهای بین‌المللی به فروش برساند، از روز پنج‌شنبه (۱۸ آوریل/ ۳۰ فروردین) منقضی شد. شرکت‌هایی که تحت تاثیر این لغو معافیت از تحریم‌ها قرار می‌گیرند، تا ۳۱ مه (۱۱ خرداد) فرصت خواهند داشت تا عملیات‌های خود را به پایان برسانند.

همچنین شرکت‌هایی که می‌خواهند همچنان با شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) معامله انجام دهند، نیاز به مجوز انفرادی از خزانه‌داری ایالات متحده دارند تا به صورت موردی ارزیابی شود.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در انتقاد از تصمیم واشنگتن مبنی بر تمدید مجدد تحریم‌ها علیه کاراکاس، دولت آمریکا را متهم کرد که به تعهدهای مربوط به لغو «همه تحریم‌های جنایتکارانه» اعمال شده علیه این کشور حوزه کارائیب عمل نکرده است.

دیگر خبرها

  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در ۴ ماه گذشته خبر داد
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • توضیحات وزیر کار درباره بیمه کارگری
  • دست‌درازی به کاربری باغات خط قرمز شورای شهر کرج است
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور